Online Marketeer

Job description

Kent het online marketing landschap geen geheimen voor je? Ben jij analytisch ingesteld, creatief en vind jij altijd wel een manier om traffic te genereren via één van de online kanalen? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou als online marketeer.


Wie zijn wij?

Sinds onze start in 2014 is IXON razendsnel uitgegroeid tot een grote internationale speler in de industriële sector. Machines draaiend houden, daar doen we het voor. Vroeger was een machinebouwer klaar na het leveren van de machine. Tegenwoordig blijven ze betrokken tijdens de gehele levensduur. Alles om ervoor te zorgen dat de machine zo optimaal mogelijk draait. Maar hoe? Door de machines te verbinden met de cloud, in een platform waarin alle service, onderhoud en data analyse van de machines geregeld wordt. Met het IXON Cloud platform en de bijbehorende hardware leveren wij de techniek, de machinebouwer doet waar hij het beste in is: service verlenen, samenwerken met partners en klanten, en inzichten delen.


Wat ga jij doen?

Je gaat onderdeel uitmaken van ons multidisciplinair marketing team, met collega’s in binnen- en buitenland. Als Online Marketeer bij IXON ben je volledig gefocust op het grotere doel: de online zichtbaarheid en lead generatie van IXON internationaal vergroten. Samen met een online marketing collega neem je de verantwoordelijkheid over de uitrol en analyse van onze online marketing activiteiten. Een experimentele, analytische aanpak staat hierbij centraal: je werkt geregeld aan nieuwe ideeën, test en analyseert deze en rolt succesvolle activiteiten verder uit. Daarnaast bied je ondersteuning aan onze Field Marketeers bij hun online campagne activiteiten.

Je komt terecht in een dynamische omgeving waarin je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren. Hoewel geen dag hetzelfde is, houd jij je tijdens een gemiddelde werkweek onder andere bezig met de volgende activiteiten:


 • Verbeteren van online zicht- en vindbaarheid IXON en sturen op website conversies;

 • Zoekwoordenonderzoek en optimalisatie t.b.v. SEO en SEA;

 • Overzicht beheren van onze online marketing campagnes (PPC, Display, Socials);

 • Opstellen van landingspagina’s, emails flows (marketing automation) en advertentiecampagnes (PPC, Display, Socials) in samenwerking met content en field marketeers;

 • Analyseren en optimaliseren van lopende online campagnes, website en SEO resultaten en zoeken naar verbetermogelijkheden;

 • Experimenten opzetten en verbeteringen doorvoeren met focus op conversie optimalisatie;

 • Contact onderhouden met marketing partners;

 • Op de hoogte blijven van de (nieuwste) kanalen waar onze klanten/prospects online uithangen, en hoe wij daar met ze in gesprek kunnen komen.

Job requirements

Wie ben jij?

Je hebt passie voor online marketing en kent alle ins en outs van marketing automation, SEO, SEA en social media advertising. Je hebt een sterk analytisch vermogen waarmee je inzichten uit data direct weet om te zetten naar acties voor optimaal resultaat. Daarnaast ben je graag creatief bezig en heb je het lef om nieuwe dingen uit te proberen. Dit vul je aan met:


 • HBO/WO-werk- en denkniveau in de richting van communicatie of (online) marketing;

 • Kennis van inbound marketing principe, leadgeneratie en marketing automation tools;

 • Kennis van online marketing kanalen en principes, zoals SEO, SEA (PPC en display), social media advertising en CRO;

 • Kennis van marketing platforms, zoals CRM, Google Analytics, Google Adwords, social media, CMS en marketing automation;

 • Klantgerichtheid - begrip dat de klant centraal moet staan en niets meer waardevol is dan de feedback/input van een klant;

 • Vaardigheden in HTML en CSS;

 • In staat om gestructureerd en projectmatig te werken;

 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden zowel in het Nederlands als Engels.


Werken bij IXON

Je werkt samen met 70+ collega’s in binnen- en buitenland. Met z’n allen leveren we een teamprestatie. Wij hechten waarde aan transparantie, vrijheid en (persoonlijke) ontwikkeling. Dat mag je van ons verwachten. In ruil verwachten wij eerlijkheid, verantwoordelijkheid en flexibiliteit. Door samen te werken halen we het beste uit elkaar. Want alleen kun je al iets moois neerzetten, maar samen kom je verder.

Een gezamenlijke filosofie staat daarbij centraal: Think Big, Start Small, Scale Fast. Ons team is gericht op impact maken – vanaf dag één. Doelen stellen, mouwen opstropen en aan de slag. Maar wees gerust, plezier en gezelligheid verliezen we daarbij nooit uit het oog. Of het een tafeltennistoernooi, kerstontbijt of een relaxte vrijdagmiddagborrel is, de sfeer zit er altijd goed in.


Meer weten of direct solliciteren?

Direct solliciteren? Stuur ons je CV (eventueel aangevuld met motivatie) via één van onderstaande buttons.

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Stan Smeets via stan.smeets@ixon.cloud of +31643241318


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.